Bestuur je Mac met een game-controller met de Controlly-app

Macs schitteren in veel aspecten, niet in de laatste plaats het enorme gebruiksgemak. Maar voor gaming kiezen waarschijnlijk niet zo veel mensen speciaal voor de Mac, hoewel Apple Arcade wel honderden games biedt die allemaal ook op de Mac te spelen zijn.

Ontwikkelaar Hugo Lispector gebruikt zijn Mac wel veel om te gamen, zoveel dat hij die graag met een game controller wilde besturen. Al snel kwam hij er achter dat daar geen aparte app voor bestond, zijn antwoord was simpelweg om er zelf een voor te ontwikkelen. Inmiddels is deze app te vinden in de Mac App Store, omdat die gratis is (met in-app aankopen) kan je die zelf makkelijk uitproberen. Dat kan zeven dagen lang, daarna zal je er voor moeten betalen (€ 4,49).

Daarbij helpt het ook dat de systeemeisen voor deze app niet erg ‘streng’ zijn, deze app werkt al vanaf macOS 11.0 (El Capitan). Er zij erg veel mogelijkheden, waarbij je letterlijk voor iedere knop op de controller zelf kan kiezen waar je die voor wil gebruiken.

Hieronder zie je een voorbeeld van de interface van Controlly.

You May Also Like

Leave a Reply