In iOS 14.5 vraagt Siri welke muziek-app je wilt gebruiken

In de afgelopen tijd kwam Apple steeds meer onder vuur te liggen voor het zichzelf teveel bevoordelen in met name iOS. Apple’s antwoord was iOS 14, waarin veel meer opties door andere apps gebruikt kunnen worden, en dat gaat in iOS 14.5 binnenkort nog verder.

Want in iOS 14 kan je nu al andere apps gebruiken met Siri, maar dan moet je dat toevoegen, door bijvoorbeeld te vragen: “speel Hey Jude van The Beatles met Spotify”. In de huidige beta-versie van iOS 14.5 is dat te zien als je Siri vraagt een nummer af te spelen, Siri stelt je dan als wedervraag welke app je daarvoor wilt gebruiken. Je hoeft dus niet eens zelf dit in te stellen, veel opener dan dat kan het waarschijnlijk niet.

Heb je eenmaal een app geselecteerd, dan is het commando “speel Hey Jude van The Beatles” voldoende, je hoeft er geen app meer bij te specificeren.

Dit werd voor het eerst gesignaleerd op Reddit. Let op, dit geldt op dit moment alleen voor muziek. Om bijvoorbeeld een bericht met een andere berichten-app dan iMessage te versturen met de hulp van Siri zal je daar de app zelf nog wel steeds bij moeten noemen.

You May Also Like

Leave a Reply