MacOS Big Sur 11.2.1 is uit en lost belangrijke bugs op

Apple heeft een nieuwe update klaarstaan voor iedereen die macOS 11 Big Sur op zijn of haar Mac heeft staan. Door het versienummer (11.2.1) zou je misschien kunnen denken dat het hier niet om een belangrijke update gaat, maar dat is beslist niet het geval.

De eerste belangrijke bug die opgelost wordt in deze update is er een die vorige week ontdekt werd. Daar bleek dat iemand met kwade bedoeling en toegang tot jouw Mac het erg krachtige sudo-commando in Terminal kon misbruiken, en daarmee iedereen zoveel rechten kon geven dat ze daarmee controle over de hele Mac konden overnemen. Gelukkig is Apple snel met een oplossing gekomen.

Apple zelf meldt dit trouwens helemaal niet in de release notes, maar wel het andere grote probleem wat in deze update verholpen wordt:

Citaat
macOS Big Sur 11.2.1 addresses an issue that may prevent the battery from charging in some 2016 and 2017 MacBook Pro models.
Want die bug betekende voor gebruikers van de 2016 en 2017 MacBook Pro die daar last van hadden dat macOS 11.2 voor hen helemaal niet bruikbaar was, en moesten ze dus terug naar een eerdere versie.

De eerste sudo-bug wordt, zoals je hierboven kan lezen, niet door Apple vermeld in de release notes hierboven. Maar die is wel te vinden in dit support-document over de ‘security content’ van deze update. Deze bug is daar te vinden onder de prozaïsche naam CVE-2021-3156.

You May Also Like

Leave a Reply