Waarom replatforming een goed idee is

Er wordt steeds meer gesproken over het “replatformen” van websites, waarbij de bestaande website geüpdatet wordt om de nieuwste technologieën te benutten. Maar waarom is dit eigenlijk zo’n goed idee? In dit artikel zullen we ingaan op de voordelen van replatforming en laten zien hoe het je website naar een hoger niveau kan tillen!

Wat is replatforming?

Replatforming is het proces waarbij een bedrijf overstapt van een oudere, minder geavanceerde technologie naar een nieuwere, meer geavanceerde technologie. Dit kan gaan om het upgraden van hardware of software, of beide. Replatforming kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat een bedrijf up-to-date blijft, of om bepaalde problemen op te lossen die met de oude technologie ontstaan.

De voordelen van replatforming

1. Als u besluit te replatforming, zult u in staat om een schaalbarere website die beter kan reageren op de toenemende verkeersvolumes.

2. Replatforming zal ook helpen bij het verminderen van de IT-kosten door het vereenvoudigen van het platform en het beter benutten van de hardware en softwarelicenties.

3. Het instellen van een nieuw platform geeft ook de kans om een meer flexibele hostingomgeving die beter is afgestemd op de groei van uw bedrijf of organisatie.

4. De voordelen van replatforming kunnen worden verder verhoogd door het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en integraties met andere systemen, waardoor een betere ervaring voor uw bezoekers mogelijk wordt.

Hoe pak ik replatforming aan?

Replatforming is een goede keuze wanneer u wilt profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen, uw website wilt moderniseren of uw huidige platform onvoldoende schaalbaar is. Maar hoe pakt u replatforming het beste aan?

In dit artikel delen we 7 tips voor een geslaagde replatforming:

1. Bepaal je doelstellingen
2. Kies het juiste platform
3. Maak een plan van aanpak
4. Stel je team samen
5. Test het nieuwe platform grondig
6. Migreer op de juiste manier
7. Zorg voor post-launch support

Welke platformen zijn geschikt voor replatforming?

Wanneer een bedrijf groeit, kan het zijn dat het huidige e-commerce platform niet meer voldoet aan de behoeften. In die situatie is replatforming een goede optie. Maar welke platformen zijn geschikt voor replatforming?

In deze blogpost bespreken we drie populaire e-commerce platformen die geschikt zijn voor replatforming: Magento, Shopify en BigCommerce.

Conclusie

Replatforming is het proces waarbij een bedrijf zijn website of applicatie migreert naar een nieuwe technische basis. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals het verbeteren van de prestaties, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten of het herstellen van een bestaande website of applicatie.

In sommige gevallen is replatforming noodzakelijk omdat de bestaande technische basis niet meer ondersteund wordt door de leverancier. In andere gevallen schakelen bedrijven over op een nieuwe technische basis om beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van hun doelgroep. Replatforming kan dan bijvoorbeeld helpen om een responsive design toe te passen, een snellere laadtijd te realiseren of betere integraties met andere systemen aan te bieden.

You May Also Like

Leave a Reply