6kg kettlebell

Kracht, een verhoogde vetverbranding, strakkere buikspieren, balans, betere houding, sterke core & conditie. Slechts een paar van de vele voordelen van deze Russische ijzeren kanonskogel.

Laten we bij het begin beginnen. De kettlebell is een grote bonk staal met een grote ‘lus’. In bijna alle oefeningen gebruik je de kettlebell door deze vast te houden aan de lus, terwijl al het gewicht van de kettlebell in de grote ‘bonk’ zit, hier zit de grote kracht van de 6kg kettlebell.

Normale dumbbells hebben aan beide kanten evenveel gewicht en zijn verbonden in het midden. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de dumbbell altijd in je hand. Bij een kettlebell is dit niet zo, doordat het zwaartepunt van je hand af ligt. Zo word je core meer aangesproken. Zet het je stabiliserende spieren in werking. Je explosieve kracht gaat omhoog.

Je bereikt meer resultaat met minder moeite doordat er zoveel spieren worden aangesproken. Met een power workout van slechts 20 minuten verbrand je al 400kcal. Tenslotte gaat je conditie ook vooruit. Laten we deze puntjes is even gaan bespreken.

Kettlebells spreken je core aan. Je core bestaat uit alle spieren in het je romp. Dit zijn dus je buikspieren, schuine buikspieren (ook wel obliques genoemd), onderrug en middenrug. Deze spieren zorgen met namen voor heel veel stabiliteit.

Dit zorgt ervoor dat je in bijna alle oefeningen meer kracht kan zetten, het is namelijk essentieel om stabiliteit in je lichaam te hebben om veel kracht te kunnen zetten. Je krijgt zo ook veel meer balans, doordat je je evenwicht beter kan bewaren in lastige situaties. Tenslotte zijn de buikspieren ook onderdeel van je core, dus die zul je ook altijd mee trainen!

Leave a Reply